در این پروژه، من یک محفظه محکم برای ماژول لیزر سبز که به قیمت 900 هزار تومان خریده بودم، ساختم. این کار در پاسخ به آسیب دیدن ماژول لیزر قدیمیتر خودم بود.
محفظه ماژول لیزر قدیمی ناکافی بود و من میخواستم ماژول جدید محکمتر باشد و همچنین گزینههایی برای راهاندازی لیزر در حالت پیوسته و همچنین حالت فشاری داشته باشد.
مرحله ۱: مواد و تجهیزات
مواد مورد استفاده عبارت بودند از:
۱ ماژول لیزر سبز. (این ماژول خاص برای کار به ۵ ولت نیاز دارد.)
۱ سوئیچ تک پل دو قطبی.
۱ دکمه لحظهای.
۱ بسته باتری ۴AA.
۲ سرپوش PVC ۴۰ میلیمتری.
۱ قطعه کوتاه PVC.
۱ قطعه پلاستیک پلیپروپیلن ۴۰x۴۰. (از تخته برش).
بستهای متریک ۳ میلیمتری. (پیچهای کوچک.)
روکش چسبی.
لحیمکاری.
تجهیزات مورد استفاده عبارت بودند از:
دریل پرس. (من در واقع از یک مینی دریل پرس که به مته دستی نیاز دارد استفاده کردم.)
درمل با دیسکهای برش و اتصالات چرخ سنباده.
هویه لحیمکاری.
چراغ باد.
مرحله ۲: سوراخکاری و برش پلاستیک.
قبل از اینکه به فکر شروع یک دستورالعمل بیفتم، یک سوم پروژه را انجام داده بودم. با این حال، بیشتر مراحل اولیه بسیار ساده هستند.
۱. یک سوراخ به اندازه کافی بزرگ ایجاد کنید تا ماژول لیزر سبز در انتهای یکی از درپوشهای انتهایی PVC قرار گیرد.
۲. ماژول لیزر را به آرامی در درپوش انتهایی قرار دهید و به لوله PVC وصل کنید.
۳. با استفاده از ماژول لیزر به عنوان راهنمای عمق، دو سوراخ برای سوئیچ و دکمه درست بعد از انتهای ماژول ایجاد کنید.
۴. درپوش انتهایی را بردارید و برای ایمنی، ماژول لیزر سبز را بردارید.
۵. با استفاده از ابزارهای برش و سنگزنی درمل، پلیپروپیلن را به شکل دیسکی برش دهید که داخل لوله PVC قرار گیرد. یک شیار روی دیسک ایجاد کنید تا سیمهای برق از آن عبور کنند.
۶. دیسک پلیپروپیلن را داخل لوله PVC، درست بعد از سوراخهای دکمهها قرار دهید و سه سوراخ ۳ میلیمتری از PVC به پلیپروپیلن دریل کنید. اینجاست که بستهای متریک برای نگه داشتن دیسک در مراحل بعدی اضافه میشوند.
۷. بسته باتری را در انتهای دیگر لوله PVC قرار دهید تا با پلیپروپیلن (روبروی انتهای ماژول لیزر لوله) تماس پیدا کند و از آن برای علامتگذاری طول مورد نیاز لوله استفاده کنید.
۸. بسته باتری را بردارید و لوله را با استفاده از دریمل به طول دلخواه برش دهید.
۹. هر دو درپوش انتهایی را روی لوله قرار دهید و سه سوراخ ۳ میلیمتری از طرفین درپوشهای انتهایی در لوله PVC ایجاد کنید.
۱۰. در نهایت، پلیپروپیلن و درپوشهای انتهایی را بردارید و برای مراحل نهایی ساخت آماده شوید.
تصویر زیر نشان میدهد که قطعات پلاستیکی پس از اتمام کار چگونه خواهند بود.
مرحله ۳: لحیم کاری
کلید و دکمه به صورت موازی سیم کشی شده و سپس به ماژول لیزر سبز و باتری متصل میشوند. تمام اتصالات با روکش شرینک پوشانده شدهاند که با استفاده از چراغ جوشکاری در جای خود جمع شده است.
(به جز یک ترمینال خالی که روکش شرینک آن هنگام لحیم کاری خیلی به هویه نزدیک بود. مجبور شدم آن را ببرم چون در جای اشتباهی جمع شده بود.)
به نظر میرسد این ماژول لیزر خاص برای محفظه قلمی طراحی شده است و باید مستقیماً با باتریها در تماس باشد. کلید روی ماژول در واقع توسط سیمهای قرمز و مشکی که به آن متصل شده بود، اتصال کوتاه شده است. این به من نشان میدهد که سازنده این ماژولها را برای علاقهمندان به برق تغییر کاربری داده است. از آنجایی که من در هر صورت قصد انجام این کار را داشتم، شکایتی ندارم.
مرحله ۴: مدار و دیسک
سیمهای باتری در شیار دیسک پلیپروپیلن قرار میگیرند.
سپس باتری و دیسک به داخل لوله PVC هدایت میشوند تا دیسک با ردیف وسط سوراخها همراستا شود. دیسک با استفاده از بستهای متریک در جای خود ثابت میشود. در تصویر دوم زیر، میتوانید ببینید که من یک بست را در کنار آن قرار دادهام.
پیچ کردن پلیپروپیلن بسیار آسان است و یک اتصال محکم ایجاد میکند و نیاز به استفاده از مهره در انتهای بستها را از بین میبرد.
مرحله ۵: جادوی چسب حرارتی.
ماژول لیزر با سوراخ درپوش انتهایی PVC قرار میگیرد و با مقدار زیادی چسب حرارتی در جای خود قرار میگیرد.
مرحله ۶: نصب سوئیچ و دکمه.
این قسمت کمی پیچیده بود. فقط حدود ۴۰ میلیمتر فضای خالی داخل لوله وجود دارد و من انگشتان خیلی ضخیم و کوتاهی دارم. :-(
سوئیچ و دکمه از سوراخها عبور داده شده و با استفاده از مهره و واشر در جای خود قفل میشوند. سپس درپوش انتهایی PVC به همراه ماژول در جای خود قرار گرفته و با بستهای متریک قفل میشود.
توجه داشته باشید که مطمئن شدم طول سیمهای باتری به اندازهای باشد که بتوان آن را از انتهای دیگر ظرف بیرون کشید.
مرحله ۷: برق زیاد.
اینجا باتریها را داخل بسته باتری قرار میدهم. باتریهایی که استفاده کردم از نوع Eneloops قابل شارژ هستند. شارژ شدن آنها یک شب طول میکشد، اما اگر آنها را رها کنید، تا یک سال شارژ میمانند. تنها مشکل این است که فقط ۱.۲ ولت میدهند. به همین دلیل از ۴ عدد برای شارژ ماژول لیزر ۵ ولتی استفاده کردم. خواهیم دید که آیا ولتاژ کافی برای روشن نگه داشتن لیزر برای مدت طولانی دارند یا خیر. نیازی به گفتن نیست که من هرگز در این پروژه از باتریهای قلیایی ۱.۵ ولتی استفاده نمیکنم.
مرحله ۸: پدگذاری برای بسته باتری.
بسته باتری را داخل لوله PVC قرار دادم، روی بسته را با مقداری پنبه پدگذاری کردم، سپس درپوش انتهایی PVC دیگر را وصل کردم و بستهای متریک را پیچ کردم.
مرحله ۹: محصول نهایی
و تمام.
اگر سوئیچ به سمت جلو چرخانده شود، ماژول لیزر سبز روشن میشود و روشن میماند.
ویرایش: به نظر میرسد کمی مشکل در گرم شدن ماژول در حالت استفاده مداوم وجود دارد. ماژول لیزر دارای تنظیم حرارتی داخلی است و لیزر سبز با استفاده طولانی مدت کم نورتر میشود. وقتی راه حلی پیدا کردم که کار کند، آن را اضافه خواهم کرد.
مطالب مرتبط:
لیزر پوینتر چیست و چه انواعی دارد..
لیزر سبز چیست..
نور سبز بسیار قوی جوری که در شب توی آسمون خط میندازه. کیفیت ساخت عالی ، حرارتی است و کبریت رو روشن میکند ، برد بالا و برای ستاره شناسی عالیست ، تحویل به موقع بدون هیچ مشکلی رضایت کامل از خرید و ممنون از این سایت..
سلام این لیزر خیلی لیزر خوبی هستش برد طولانی داره که من هر جا میندازم میره ،حتی جاهای خیلی خیلی دور خط نور داره که خیلی باحاله شارژش خیلی نگه میداره یکم باید باهاش کار کنی تا کمی گرم بشه ،بعدش روون روون کار میکنه من دو تا سفارش دادم در کل عالی ترین لیزر هستش ممنون
عالی بود فقط کاش بدون بیرون آوردن باتری میشد شارژش کرد مثلا با آداپتور شارژر و یا شارژر موبایل فقط دوستان مواظب باشید در دسترس کودکان قرار ندید چون میتونه به چشمشون آسیب جدی و مادام العمر بزنه و از انداختن نور لیزر داخل چشم دیگران جدا خودداری کنید چون قطعا باعث آسیب به چشمشون میشه
لیزر پوینتر 303 یکی از بهترین لیزر های سبز هست و از قدرت نور زیادی برخورداره و با بیست و یک نور، لیزر کهکشانی تشکیل میشه طول برد 12 الی 13 کیلومتر، البته در شب کلید جهت قفل کودک، شارژر باتری و اینم بگم نسبت به قیمتی که داره فوقالاده هست